Yay! Je hebt de goede koffie van Kinti!

Wat goed, dat jullie kiezen voor een leverancier die goede koffie levert. Met de keuze voor Kinti weet je zeker dat je bijdraagt aan een betere toekomst voor koffieboeren. Bekijk hieronder de antwoorden van Kinti.

Waar komt jullie koffie vandaan?

Koffie coöperatie Asprounión, Nariño, Colombia

Hoe transparant is de koffieleverancier over de manier waarop die koffie wordt geproduceerd?

Bij Kinti Coffee staan we voor volledige transparantie. We hebben een nauwe samenwerking met onze partner Asprounión, die ons maandelijks op de hoogte houdt van oogsttechnieken, verwerkingsmethoden, en de gezondheidssituatie op hun koffieplantages. Maar onze betrokkenheid gaat verder dan dat. Naast reguliere updates, werken we ook samen binnen een koffieschool bij de coöperatie. Hier leiden we trainers op die mobiele assistentie bieden aan onze 200 koffieboeren, om hen te helpen hun technieken te verbeteren en zo de kwaliteit van hun product te verhogen.

Hoe open is de koffieleverancier over de prijs die de boer ontvangt?

We zijn volledig transparant over de prijs die we aan de boeren betalen. We betalen niet alleen de Fairtrade prijs, maar voegen daar ook een premie aan toe. Dit zorgt ervoor dat de boeren meer dan een leefbaar inkomen verdienen voor hun harde werk. Maar onze ondersteuning stopt niet bij een eerlijke prijs. We bieden ook voorfinanciering aan om boeren te helpen hun cashflow te managen en de benodigde investeringen te kunnen doen

Hoe draagt jullie koffie bij aan een leefbaar inkomen voor de koffieboer?

Onze direct trade aanpak zorgt ervoor dat de boeren een groter deel van de opbrengst ontvangen. Daarnaast ondersteunen we de boeren ook door hen toegang te geven tot Nederlandse subsidies en door voorfinanciering aan te bieden. Deze extra financiële steun stelt de boeren in staat om te investeren in hun bedrijven en draagt bij aan een leefbaar inkomen.

Hoe betrouwbaar zijn de beweringen die jullie koffieleverancier doet?

Onze claims zijn gebaseerd op feiten en worden ondersteund door externe audits. We hebben een open-boekbeleid en streven naar volledige transparantie in al onze bedrijfspraktijken. Daarnaast zorgt onze actieve betrokkenheid bij de koffieboeren en onze investeringen in hun opleiding en ontwikkeling voor een extra laag van betrouwbaarheid en geloofwaardigheid. Voor meer informatie over Kinti Coffee, ga naar https://www.kinticoffee.nl/onzecertificeringen