Yay! Je hebt de goede koffie van Koffie Lente!

Wat goed dat jullie kiezen voor een leverancier die goede koffie levert. Met de keuze voor Koffie Lente weet je zeker dat je bijdraagt aan een betere toekomst voor koffieboeren. Bekijk hieronder de antwoorden van Koffie Lente.

Waar komt jullie koffie vandaan?

Braziliƫ, Colombia en Oeganda.

Hoe transparant is de koffieleverancier over de manier waarop die koffie wordt geproduceerd?

Wij streven naar 100% transparantie en richten ons op boeren die zich inzetten voor CO2-opslag, waarbij zij regeneratieve productiemethoden toepassen. Onze informatievoorziening blijft verbeteren naarmate onze samenwerking voortduurt.

Hoe open is de koffieleverancier over de prijs die de boer ontvangt?

De prijs die de boer ontvangt is volledig transparant. Een van onze sterke punten is de nauwe samenwerking tussen ons, de boer, de importeur en de exporteur.

Hoe draagt jullie koffie bij aan een leefbaar inkomen voor de koffieboer?

Binnen onze relatie met de koffieboeren leggen we sterk de nadruk op het betalen van een eerlijke prijs in verhouding tot de kwaliteit van de koffie. Bovendien ondersteunen wij onze projecten financieel, in samenwerking met onze partners. In elke samenwerking zijn diverse sociaal en milieugerichte pijlers opgenomen, Maar de gemeenschappelijke noemer is regeneratieve landbouw en gerelateerde thema’s, zoals klimaat, bodem, inkomen, enzovoort.

Wist je trouwens dat regeneratieve productie vaak de mogelijkheid biedt om andere gewassen tussen de koffie te laten groeien? Denk aan avocado’s, macadamia’s, bijen voor honing, bananen, enzovoort.

Hoe betrouwbaar zijn de beweringen die jullie koffieleverancier doet?

Onze beweringen zijn volledig betrouwbaar, omdat Koffie Lente samen met haar leverancier, The Coffee Quest, een groot deel van de projecten al meerdere jaren ondersteunt en bezoekt.

We werken samen met verschillende projectpartners: Flora in Braziliƫ, The Coffee Quest in Colombia en Future Proof Coffee in Oeganda (MVO Nederland).

Meer weten? Ga naar www.koffielente.com.