Yay! Je hebt de goede koffie van Moyee!

Wat goed, dat jullie kiezen voor een leverancier die goede koffie levert. Met de keuze voor Moyee weet je zeker dat je bijdraagt aan een betere toekomst voor koffieboeren. Bekijk hieronder de antwoorden van Moyee.

Waar komt jullie koffie vandaan?

Ethiopie, Kenya en Unganda.

Hoe transparant is de koffieleverancier over de manier waarop die koffie wordt geproduceerd?

Voor onze koffie gebruiken wij het FairChain-techplatform waarmee we voor al onze koffies precies kunnen traceren waar het vandaan komt, wie het produceert en wat ervoor wordt betaald.

Hoe open is de koffieleverancier over de prijs die de boer ontvangt?

Helemaal open. Op onze website scroll je door een lijst van onze boeren en vind je een link naar de live feed. Hier uploaden we alle bonnetjes hoeveel kilo elke Moyee-boer geoogst heeft en wat ze ervoor betaald krijgen. Dat is een heel werk om dit bij te houden, maar geeft wel volledig transparantie.

Hoe draagt jullie koffie bij aan een leefbaar inkomen voor de koffieboer?

Voor al onze koffie berekenden wij de leefbaar inkomen referentieprijs. Dat is de prijs die een boer zou moeten ontvangen voor één kilo koffie om hem of haar in staat te stellen een leefbaar inkomen te kunnen verdienen. Ook laten wij op de website en in ons impact report zien dat wij dat ook betalen.

Hoe betrouwbaar zijn de beweringen die jullie koffieleverancier doet?

Wij zijn sterk overtuigd van het belang van 100 procent kwantificeerbaar en verifieerbaar bewijs als het gaat om onze claims en impact. Ons credo is ‘storyproving’ – het leveren van tastbaar bewijs voor onze verhalen. Als pioniers binnen de koffie-industrie hebben wij al in 2017 een revolutionaire stap gezet door onze betalingen aan koffieboeren op de blockchain te plaatsen. Deze transparantie creëert niet alleen een eerlijkere keten, maar biedt ook een meetbare basis voor onze beloften.

Wat ons uniek maakt, is niet alleen onze transparantie in financiële stromen, maar ook ons bewijs van carbon negativiteit. In tegenstelling tot eenvoudige carbonafkoop, hebben wij aantoonbaar een carbon handprint gecreëerd, wat betekent dat wij een overschot aan carbon realiseren. Deze positieve impact wordt bereikt door een combinatie van methoden, waaronder agroforestry, bosbehoud en doelgerichte bomenaanplant in onze gehele keten (insetting). Wij zijn er trots op dat wij niet alleen praten over duurzaamheid, maar het ook daadwerkelijk realiseren en meetbaar maken in alles wat we doen.