Yay! Je hebt de goede koffie van Single Estate Coffee Roasters!

Wat goed, dat jullie kiezen voor een leverancier die goede koffie levert. Met de keuze voor Single Estate Coffee Roasters weet je zeker dat je bijdraagt aan een betere toekomst voor koffieboeren. Bekijk hieronder de antwoorden van Single Estate Coffee Roasters.

Waar komt jullie koffie vandaan?

Onze koffies die we direct importeren komen uit Brazilie van SanCoffee, uit Guatemala van Ricardo Zalaya Cofffee en uit Costa Rica van Los Cedros. Verder werken we met een select aantal importeurs die radicaal transparant zijn over hun inkoopproces. Dat zijn o.a. Nordic Approach, Sucafina, Cofinet en Belco. Zij importeren ook uit andere koffielanden.

Hoe transparant is de koffieleverancier over de manier waarop die koffie wordt geproduceerd?

Over Brazilië, Guatemala en Costa Rica kun je bij ons terecht. We gaan er zelf heen en zien hoe het wordt geproduceerd en proberen dat te communiceren naar onze klanten via de website, social media en de bar. SanCoffee maakt elk jaar een Transparancy Report. Bij de importeurs dragen we datzelfde vertrouwen over, want zij werken op dezelfde manier als wij. Zij verantwoorden zich ook door naar het land van herkomst te gaan, te praten met producenten, plukkers en andere medewerkers. Als er verbeterpunten zijn, worden die besproken en gekeken naar wat nodig is. Ook worden producenten uitgenodigd op internationale evenementen, zodat ook koffiebranders of consumenten hen kunnen ontmoeten. Daarnaast worden er ook reizen georganiseerd naar het land van herkomst om koffiebranders en consumenten kennis te laten maken met koffieproductie.

Hoe open is de koffieleverancier over de prijs die de boer ontvangt?

100 procent transparant. Alle prijzen zijn op te vragen of worden in uiteengezet op de website. Vaak kun je ook in contact komen met de producent, dus de mogelijkheid bestaat om het persoonlijk te verifiëren.

Hoe draagt jullie koffie bij aan een leefbaar inkomen voor de koffieboer?

Direct zaken doen met de producent zorgt voor een betere koffie én een betere prijs voor de koffieboer. Die krijgt namelijk nog veel te weinig betaald in de meeste gevallen. We zullen nooit minder betalen dan 1,5 keer de wereldmarktprijs en het verschil is meestal veel groter. Door meer te betalen dan de wereldmarktprijs dragen we bij aan bijvoorbeeld scholing of productieverbetering, zodat boeren een gezondere plantage kunnen runnen en een leefbaar inkomen krijgen. Bovendien kunnen wij de allerbeste kwaliteit kopen én investeren we samen in een duurzame toekomst.

Hoe betrouwbaar zijn de beweringen die jullie koffieleverancier doet?

Zeer betrouwbaar. Sommigen schrijven transparantie rapporten. Anderen staven hun beweringen door middel van interviews met producenten en organiseren persoonlijke ontmoetingen. Alles is in principe opvraagbaar, als het niet al aan de voorkant inzichtelijk wordt gemaakt. Voor meer informatie over Single Estate Coffee Roasters, ga naar https://www.singleestatecoffee.nl/over/mvo/ .