Yay! Je hebt de goede koffie van SOCOCO!

Wat goed, dat jullie kiezen voor een leverancier die goede koffie levert. Met de keuze voor SOCOCO weet je zeker dat je bijdraagt aan een betere toekomst voor koffieboeren. Bekijk hieronder de antwoorden van SOCOCO.

Waar komt jullie koffie vandaan?

De eerlijke koffie van SOCOCO komt voornamelijk uit Guatemala uit de regio HueHuetenango. We hebben ook een mooie koffie uit Uganda, dat is onze favoriet betreft filterkoffie.

Hoe transparant is de koffieleverancier over de manier waarop die koffie wordt geproduceerd?

Met SOCOCO zijn we 100% transparant. Elk jaar bezoeken we de koffieplantages in Guatemala en zien we met eigen ogen hoe de koffie wordt geproduceerd. Wij werken samen met onze koffiepartners aan duurzame koffieketen. Naast het verbeteren van de leefomstandigheden van de medewerkers (30% meer leefbaar inkomen) is er veel aandacht voor duurzame teelt.

Hoe open is de koffieleverancier over de prijs die de boer ontvangt?

Onze koffieprijs is geen geheim. Wij werken transparant samen met koffieboeren. Dat heeft als voordeel: je kent elkaar en werkt intensief met elkaar, en dan betaal je dus ook de juiste en eerlijke prijs voor goede bonen in de hele keten. Dat maakt de koffie natuurlijk wel duurder dan de huidige wereldmarktprijs, en zelfs de Fair Trade koffieprijs. Maar hierdoor blijft ruim 50% van onze prijs in het land van herkomst en dat zien we terug in de kwaliteit van de koffie. Wij delen de koffieprijs (FOB) met onze klanten, daarnaast maken we de kosten voor transport en de ontwikkeltrajecten van onze deelnemers in Nederland zichtbaar.

Hoe draagt jullie koffie bij aan een leefbaar inkomen voor de koffieboer?

SOCOCO kiest altijd voor de beste specialty coffee en een directe samenwerking met de koffieboer. Met SOCOCO gaan wij voor deze integrale fairchain gedachte; gelijkwaardigheid tussen alle partners in de keten. Het wereldwijd delen van kennis, talent en creativiteit dragen bij aan een sociale en duurzame samenleving met een gezond winstoogmerk. Door net iets verder te gaan dan investeren en een goede prijs te bieden, kunnen we ook samen met onze partners innoveren en investeren. Dit draagt bij aan stabiliteit, groei en ja: ook nog winst!

De koffieproductie staat wereldwijd onder druk vanwege verschillende factoren, zoals klimaatverandering. Er is een manier om de koffieproductie te beschermen. SOCOCO doet dit door intensief samen te werken met koffiepartners, maar ook door hen een eerlijke prijs te betalen. Door meer financiele ruimte te creeren voor de koffieboer kan kijken naar klimaatbestendige koffievari√ęteiten of manieren om de koffieplant te beschermen tegen de heftige zonkracht en warmte.¬†Door deze aanpak wordt het voor de jongere generatie ook weer interessant om als koffieboer aan het werk te gaan.

Hoe betrouwbaar zijn de beweringen die jullie koffieleverancier doet?

Zeer betrouwbaar, volledig inzichtelijk voor de klanten.