Yay! Je hebt de goede koffie van The Coffee Quest!

Wat goed, dat jullie kiezen voor een leverancier die goede koffie levert. Met de keuze voor The Coffee Quest weet je zeker dat je bijdraagt aan een betere toekomst voor koffieboeren. Bekijk hieronder de antwoorden van The Coffee Quest.

Waar komt jullie koffie vandaan?

De koffie komt uit Latijns-America (Colombia, Brazilië, Costa Rica, Guatemala en Nicaragua) en uit Afrika (Ethiopië en Oeganda).

Hoe transparant is de koffieleverancier over de manier waarop die koffie wordt geproduceerd?

Wij gaan voor 100 procent transparantie. Sterker nog, transparantie is een van onze hoofdpijlers en onderdeel van onze beloftes aan de klant. Bijvoorbeeld: Ons team werkt aan ‘storytelling’ om te laten zien hoe koffie wordt geproduceerd. Alle projecten en partners met wie we samenwerken zijn terug te vinden in  ons Impact Report ’22.

Hoe open is de koffieleverancier over de prijs die de boer ontvangt?

100 procent prijstransparantie. Branders die van ons koffie kopen kunnen de prijs opvragen die de boer (farm-gate price) en de exporteur ontvangen (FOB price). Zo kan je zien hoeveel er in elk deel van de waardeketen blijft hangen. The Coffee Quest legt nadruk op de context in de waardeketen en de waarde toevoeging in elke stap in de keten. De ‘added value’ (onderdeel van onze slogan) is een groot onderdeel van wat een boer zou moeten ontvangen voor het uitgevoerde werk. Hierbij onderscheiden we ook diensten die voordelig zijn voor mens en omgeving.

Hoe draagt jullie koffie bij aan een leefbaar inkomen voor de koffieboer?

Onze koffie met ‘added value’ zorgt ervoor dat boeren die een stap extra doen voor product, mens en omgeving een betere prijs ontvangen dan de standaard commerciele koffie ketens. The Coffee Quest is zelf actief met projecten in Colombia en Oeganda op thema’s die raken met de Sustainable Development Goals (SGDs). Onze pioniersprojecten hebben bijvoorbeeld een focus op Eerlijk Werk en Economische groei, maar ook Gendergelijkheid, Klimaatactie en Schoon Water.

Hoe betrouwbaar zijn de beweringen die jullie koffieleverancier doet?

The Coffee Quest bezoekt elke partner in onze keten jaarlijks en kan binnen deze samenwerking een goede inschatting maken. Toch zijn we ervan bewust dat de informatie nooit helemaal te verifieren is. Hierdoor leggen we extra focus op Colombia, waar we zelf actief zijn in verschillende koffie regios. Hier kunnen we 100% van op aan! Voor meer informatie over The Coffee Quest, ga naar www.thecoffeequest.com/europe .