Yay! Je hebt de goede koffie van Wakuli!

Wat goed, dat jullie kiezen voor een leverancier die goede koffie levert. Met de keuze voor Wakuli weet je zeker dat je bijdraagt aan een betere toekomst voor koffieboeren. Bekijk hieronder de antwoorden van Wakuli.

Waar komt jullie koffie vandaan?

DRC, Rwanda, Uganda, Tanzania, Ethiopiƫ, Guatemala, Brazilie, Peru, Honduras, Timor Leste, Indonesia, Myanma.

Hoe transparant is de koffieleverancier over de manier waarop die koffie wordt geproduceerd?

100 procent. We kennen al onze partners en werken met hun samen voor bijvoorbeeld het bevechten van klimaatverandering.

Hoe open is de koffieleverancier over de prijs die de boer ontvangt?

100 procent open. We weten van al onze koffie bijvoorbeeld de farmgate prijs en de FOB, wat staat voor ‘Free on Board’. Dit is een internationale handelsterm die aangeeft dat de verkoper de verantwoordelijkheid draagt voor de goederen tot ze aan boord van het transportmiddel zijn geladen. Vanaf dat punt is de koper verantwoordelijk voor de verdere kosten en risico’s van het transport.

Hoe draagt jullie koffie bij aan een leefbaar inkomen voor de koffieboer?

We betalen een prijs die gemiddeld aanzienlijk boven alternatieve farmgate voor betreffende boeren ligt. We werken aan 100 procent lange termijn partnerschappen waarin we alle producenten organisaties ondersteunen voor meer markt toegang, kwaliteitsverbetering en overgang op regeneratieve koers.

Hoe betrouwbaar zijn de beweringen die jullie koffieleverancier doet?

Al onze gegevens zijn inzichtelijk. Er is altijd vertrouwen nodig en net als dat er met certificering kan worden gesjoemeld door derden kan dat in onze set-up ook voorkomen. We hebben echter nog nooit een issue gehad. Dit komt vooral doordat we een zeer grondig keuzeproces doorlopen voordat we een partnerschap aangaan. Voor meer informatie over Wakuli, ga naar www.wakuli.com.