Yay! Je hebt de goede koffie van Zwartekoffie!

Wat goed dat jullie kiezen voor een leverancier die goede koffie levert. Met de keuze voor Zwartekoffie weet je zeker dat je bijdraagt aan een betere toekomst voor koffieboeren. Bekijk hieronder de antwoorden van Zwartekoffie.

Waar komt jullie koffie vandaan?

Costa Rica en Oeganda

Hoe transparant is de koffieleverancier over de manier waarop die koffie wordt geproduceerd?

Bij Zwartekoffie streven we naar volledige transparantie in elke fase van onze koffieproductie. We koesteren eerlijke handelspraktijken en hechte relaties met onze koffieboeren, wat resulteert in een duidelijk inzicht in onze prijzen, productieprocessen en de herkomst van onze koffiebonen. Daar zijn we 100% open over. Ons doel is om niet alleen hoogwaardige koffie te leveren, maar ook een gevoel van verbondenheid te creƫren, zodat elke koffiedrinker precies weet waar hun koffie vandaan komt en hoe deze wordt geproduceerd. Voor verdere vragen over onze transparantie of specifieke informatie over onze productieprocessen staan we altijd klaar om te helpen en de boer specifieke informatie te delen.

Hoe open is de koffieleverancier over de prijs die de boer ontvangt?

We communiceren de prijs van de boer op onze website zodat iedereen direct zicht heeft op de prijs van de boer. Er kan altijd een extra check worden gedaan in onze boeken.

Hoe draagt jullie koffie bij aan een leefbaar inkomen voor de koffieboer?

Door middel van directe handelsrelaties zorgen we ervoor dat de koffieboeren een leefbaar inkomen verdienen en een beter bestaan kunnen opbouwen. Onze prijzen zijn niet gebaseerd op de wereldmarktprijs, maar gebaseerd op de kostprijs van productie. We gebruiken een prijzenmatrix op basis van fysieke kwaliteit en cupping scores. Deze prijzen verhogen we ieder jaar.

Onze betrokkenheid bij de koffieproductie strekt zich uit tot het ondersteunen van gemeenschapsprojecten en het bieden van trainingen om duurzamer te kunne produceren en de kwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Hoe betrouwbaar zijn de beweringen die jullie koffieleverancier doet?

We hechten veel waarde aan de betrouwbaarheid van al onze beweringen en beloftes. Dit houdt in dat we ons inzetten voor transparantie en dat we altijd werken volgens de hoogste normen van integriteit en authenticiteit. Mocht er behoefte zijn aan meer specifieke informatie of verificatie van onze beweringen, staan we altijd klaar om verdere opheldering te bieden en eventuele vragen te beantwoorden. Voor meer informatie over Zwartekoffie, ga naar https://www.zwartekoffie.nl/direct-trade/